Bakgrund

Marja Rollén, leg. psykolog, ledarskapskonsult, kroppspsykoterapeut (Downingmetoden) och symboldramaterapeut. 

Jag har arbetat som psykolog inom Arbetsmarknadsinstitutet (nu Arbetsförmedlingen Rehab), St Erikshälsan företagshälsovård, och på Persona Consulting AB, rekrytering och ledarutveckling. Sedan 1994 är jag egen företagare. 

Idag ingår jag i ett nätverk av psykologkonsulter som samarbetar vid större uppdrag. Några av oss har också egen handledning med en psykolog och organisationskonsult för att vidareutveckla oss i yrket. 

Innan jag började som psykolog har jag arbetat som polis i Stockholm.

värdegrund

Psykologi är läran om det mänskliga psyket. Psykologi handlar alltså om hur vi människor utvecklas, känner, tänker och beter oss i livet. Till skillnad från psykiatri som är läran om psykiska sjukdomar. Ett vanligt liv innehåller glädje likväl som smärta, slentrian blandas med mer omtumlande händelser. Ibland behöver vi hjälp för att hantera livet, arbetslivet eller privatlivet. Hjälp att komma vidare och se nya möjligheter. 

Jag anser att självkännedom är viktigt därför att det leder till genuinitet och trovärdighet. Jag blir tydlig för mig själv och andra. Jag förstår vad som är viktigt för mig och kan göra de val som krävs för ett gott liv. Det är inte lätt, det kräver mod, men är oerhört tillfredsställande då man vågar och lyckas. Och man kan bara göra sitt bästa.

Det är en glädje och ett privilegium att få arbeta som psykolog. Det innebär att dagligen ha goda samtal och få diskutera väsentligheter, som en människas personliga utveckling. Vad är viktigt för dig?